Kappen van bomen

Kappen doe je niet zomaar! Als u van plan bent een boom te kappen dan moet u een kapaanvraag indienen bij uw gemeente. U komt dan terecht in een doolhof van procedures waarbij wordt gekeken of de aanvraag al dan niet terecht is. Per gemeente kan deze procedure ook nog eens totaal verschillend zijn. Wij kunnen goed in schatten welke bomen eventueel weg moeten, kunnen dit ook goed en overtuigend onderbouwen wat vaak een vergunning van de gemeente tot gevolg heeft. Bovendien kennen wij de wegen binnen de gemeenten. ERES Boomverzorging adviseert en begeleid u graag bij het aanvragen van een kapvergunning! De meest belangrijke vragen met betrekking tot het aanvragen van de kapvergunning vind u hier.

IMG_2100

Kappen kan op vele manieren

 • ‘Gewoon’ vellen
  Het in één keer laten vallen van de boom evt. met behulp van een lier om de boom om te trekken of duwen als dit nodig is.
 • Vellen met behulp van een kraan en sorteergrijper
  Deze methode gebruiken we veelal bij grote aantallen bomen waarbij de takken en stammen voorgesorteerd worden voor grotere versnipperaars. De kraan met sorteergrijper kan de bomen dan ook gelijk in de goede richting duwen.
 • Afbreken met behulp van een hoogwerker of klimuitrusting
  Klimmend of met een hoogwerker op een gecontroleerde manier weghalen van een boom in kleine stukken. Bij het afbreken van een boom maken we gebruik van diverse materialen, zoals vanglijnen, katrollen, stroppen en een vangbolder. Met deze materialen kunnen we de takken en/of stamstukken langzaam laten zakken, desnoods op een vierkante meter.
 • Vellen met behulp van een telekraan
  Als het klimmend of met de hoogwerker niet mogelijk is, dan zullen we veelal gebruik maken van een telekraan (lees: hijskraan), waarmee we de boom in z’n geheel of in gedeeltes mee op pakken om de stukken ergens anders (bijvoorbeeld aan de andere kant van het huis) weer neer te leggen.

ERES Boomverzorging

Nijverheidsweg 7
7021 BX Zelhem (Gelderland)
Telefoon 0314-361341
info@eresboomverzorging.nl

ISAKPBGroenkeur

Volg ons via: