Na het kappen van een boom blijft er altijd een stronk, ook wel stobbe genoemd, achter. Deze stobbe kan een lastig obstakel vormen wanneer u op die plek nieuwe bestrating of beplanting wilt aanleggen. Ook kan een stobbe na verloop van tijd weer uitlopen of het bestaande straatwerk beschadigen door de beworteling. Een stobbenfrees is hiervoor de perfecte oplossing.

Bij het stobbenfrezen wordt het grootste gedeelte van de stronk en beworteling weggehaald. De rest van de wortels blijven in de bodem aanwezig, maar deze kunnen niet meer uitlopen. De stobbenfrees versplintert de stobbe. Slechts freespulp blijf over; dit zijn houtsnippers die na verloop van tijd zullen verteren. Bij ERES hebben we onze eigen stobbenfrees zoals hier onder beschreven. Daarnaast kunnen we, met behulp van een collega bedrijf, voor het frezen van grotere stobben ook een kraan met daaraan een stobbenfrees inzetten.

“De stobbenfrees is de enige juiste oplossing”

De voordelen van de kleine stobbenfrees zijn:

  • Slechts 78 cm breed waardoor hij nagenoeg door elke schutting- en tuindeur past.

  • Rijdt zonder schade over de bestrating, gazon of door de border.
  • Houdt de omgeving van de stobbe intact. Dit in tegenstelling tot het uittrekken van de stobbe met behulp van een kraan.
  • Zand of aarde rondom de stronk hoeft niet vooraf verwijderd te worden.

  • Met een diepte van ruim 45 cm kunnen alle mogelijke stronken worden verwijdert.

  • Ruw terrein en verhogingen zijn geen probleem.

Eres Boomverzorging

Afvoer

Wilt u, na dat we voor u gesnoeid, gekapt of gefreesd hebben, geen rommel in de tuin? Wij voeren het afval dat vrij gekomen is, graag voor u af. Om zo duurzaam mogelijk te werken, bekijken we per situatie wat we met de takken en hout kunnen doen. Soms versnipperen we de takken ter plekke. De snippers kunnen dan bijv. gebruikt worden ter decoratie in de tuin of om biomassa en evt. groene stroom van te maken. In andere gevallen voeren we de takken en het hout af met onze aanhanger of vrachtwagen. Het hout kunnen we onder andere verwerken tot openhaardhout of speelbomen voor op natuurlijke speelplaatsen.

We hebben ook een uitrijder tot onze beschikking. Deze kan snel en nauwkeurig al het hout verzamelen en verplaatsen. Dit is bijzonder geschikt voor plekken waar we met het grotere materieel niet kunnen komen.

ERES IN ACTIE!

Onze klanten aan het woord

Ongevraagd en geheel belangeloos sturen we deze tekst, omdat we zeer tevreden zijn over deze partij en graag iets terug willen doen, naast het betalen van de rekening! In 2016 kochten wij een huis in een verwilderde bosrijke omgeving. Inmiddels hebben we 4x samengewerkt met Eres; wát een geweldig bedrijf: meedenkend: goed advies, uitstekende service en stuk voor stuk ontzettend aardige, nette en hardwerkende medewerkers die vakwerk leveren! Aanrader!
Vera & Marcus
Het is even wennen, zo kaal. Maar over de uitvoering heb ik niets te klagen. Jouw collega’s hebben zeer vakkundig de bomen opgeruimd en de boel netjes achter gelaten. Echt top!
Mevr. K. Roelofsen

De werkzaamheden die u voor ons heeft verricht; daarvan stelden wij vast dat u die tot onzer volle tevredenheid heeft uitgevoerd!

Cees & Bea van der Neut

Met welke

wetten en regels

hebben we te maken
rondom bomen?

  • Wanneer is een kapvergunning noodzakelijk?

  • Zijn alle vogelnesten beschermd?

  • Moet ik rekening houden met het broedseizoen?

Bekijk de flyer